طراحی و دکوراسیون داخلی

دکوراسیون لوکس

طراحی و دکوراسیون داخلی

دکوراسیون لوکس

  • ۰
  • ۰


 

۵  مرحله خلاقیت که یک معمار در هر پروژه تجربه می کند!

 

 

یک معمار مراحل متفاوتی از خلاقیت را جهت دستیابی به ایده مناسب و طراحی آن ایده به عنوان خالق آن اثر طی می کند که بعضی از این مراحل بسیار دشوار تر از بقیه هستند و در رابطه با پروژه ای که معمار پیش رو دارد باعث به وجود آمدن یک حس اجتناب ناپذیر در او می شود. این احساساتی که از فرایند طراحی ایجاد می شود شامل مراحلی مانند انکار، خشم، تقلا و تکرار، افسردگی و در نهایت پذیرش موضوع است و شدت آن در اغلب موارد می تواند بسیار زیاد باشد. از دیگر مواردی که روی معمار تاثیر می گذارد تاثیرات عاطفی است که اکثر معماران این را تجربه کرده اند. در این زمینه جمله معروفی وجود دارد که می گوید تا زمانی که خلاقیت هست، امید وجود دارد و تا زمانی که امید وجود دارد، خلاقیت نیز هست. ۵ مرحله از خلاقیت یک معمار تا رسیدن به ایده دلخواه را در ادامه مطلب آورده ایم:

۱- اعتماد به نفس بالا

 

بسیاری از ایده های کانسپت ها، اسکیس ها، مدل های حجمی و حتی تصویر کاملی از پروژه نهایی به محض اینکه معمار به پروژه مورد نظر فکر می کند در ذهنش شکل می گیرد. اما اگر برای مدت کوتاهی از اتاق خارج شوید بلافاصله همه چیز از ذهن شما می پرد و حس می کنید ذهنتان تهی شده است. اما در این رابطه جای نگرانی نیست و باید بدانید این اتفاق این یک مکانیسم دفاعی مغز و پاسخ موقتی است که مغز انسان به مسائل می دهد و فقط برای شما پیش نیامده است.

 

۲-  سرخوردگی

 

در این مرحله حس می کنید ایده هایتان به درد نخور است و احساس سرخوردگی و نا امیدی می کنید. و  درباره فرم یا کانسپتی که قبلا به ذهنتان رسیده بود و فکر می کردید بسیار  مناسب است دچار تردید می شوید. در توضیح می توان گفت این احساس از اعتماد به نفس بالایی است که در ابتدای کار داشتیم نشات می گیرد زیرا در واقعیت ذهن هنوز آمادگی موضوع را نداشته و ناگهان طبق مکانیسم مغزی تعریف شده عمل کرده است، از موضوع منحرف می شود و احساس می کند موضوعات تطابق ندارند و سرخورده می شود. پس بهتر است در این مرحله تا رسیدن به درک کامل از تمام گزینه ها و بررسی همه عوامل عجله نکنید.

 

۳-  من می توانم این کار را انجام دهم

 

شما بعد از گذراندن مراحل نا امیدی، سقوط و افت شدید احساسات، می توانید بر عوامل مختلف غلبه و احساسات خود را مدیریت کنید. سپس سعی می کنید با امید بیشتر، دید وسیع تر و با ایده هایی بهتر ایده جدیدی خلق کنید. این واکنش طبیعی مغز انسان ها نسبت به احساس درماندگی است که برای کنترل احساسات و محافظت از خود بروز می دهد.

 

۴- نفرت درونی از خود

هنگامی که شما مشغول به ایده پردازی هستید اگر رویاهایتان محقق نشود نسبت به ایده هایتان دچار خشم و سرخوردگی می شوید اما در حقیقت این بی ارزش بودن متوجه ایده ها نیست بلکه احساس درونی شما به عنوان یک معمار، خالق و یک انسان است که در مغز ایجاد می شود و خود را بی ارزش می داند، طبق توضیح علمی، این احساس یک واکنش به پیامد های عملی مربوط به نتایج نا امید کننده است. توصیه می شود در این مرحله زمان بیشتری برای کار روی پروژه و کسب آلترناتیوهای مثبت و واقع گرایانه صرف کنید.

 

۵- و در نهایت امیدواری

 

بعد از گذراندن مراحل فوق و بررسی مجدد ایده ها و ماکت ها و اسکیس های مختلف، نتیجه دلخواه شما به دست می آید. اما هرگز فراموش نکنید شما یک معمار هستید و نباید دچار غرور شوید زیرا در همین لحظه که به آرامش رسیدید، ممکن است بعدش طوفانی پیش رو داشته باشید و می دانید که روز بعد این چرخه ادامه دارد ! خلاقیت بخشی از زندگی روزمره شماست  پس سعی کنید مکانیسم های طبیعی را به درستی درک کنید و راه حل های هوشمندانه را به کار گیرید تا این روند را هرچه بهتر  و با سرعت بیشتری پشت سر گذارید.

 

 

طراحی داخل ویلا , طراحی رستوران سنتی , بازسازی ساختمان قدیمی , ویترین جلوی مغازه , دکوراسیون داخلی , طراحی دکوراسیون داخلی اداری , طراحی داخلی , طراحی داخلی مطب دکتر دکوراسیون داخلی طلا فروشی

  • ۹۶/۱۰/۰۳
  • حسین مظلومی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی